بیماران

اهمیت درست غذا خوردن در دیابت

در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1، شمارش کربوهیدرات مصرفی برای ثابت نگه داشتن سطح گلوکز خون بسیار مهم است و لازم است مقدار کربوهیدرات در وعده غذایی فرد با مقدار انسولین مورد نیاز مطابقت داشته باشد.

در مبتلایان به دیابت نوع 2 که معمولا اضافه وزن دارند، یافتن راهی برای کاهش وزن مهم است، زیرا واقعاً در بهبود مدیریت دیابت موثر است، زیرا می تواند به کاهش گلوکز خون و کاهش خطر بروز سایر عوارض کمک کند. راه های مختلفی مانند رژیم های کم کربوهیدرات، مدیترانه ای یا رژیم های بسیار کم کالری برای کنترل و کاهش وزن وجود دارد که می تواند به بیمار در کاهش سطح گلوکز خون کمک کند.

در هر دو نوع دیابت 1 و 2 مهم است که برای حفظ، کاهش یا کنترل وزن، انتخاب های غذایی سالم تری داشته باشید. در این مطلب، 10 نکته وجود دارد که به شما در انتخاب صحیح مواد غذایی در دیابت کمک می کند:
1

کربوهیدرات های سالم تری انتخاب کنید

همه کربوهیدرات ها بر سطح گلوکز خون تأثیر می گذارند، بنابراین مهم است که بدانید کدام غذاها حاوی کربوهیدرات هستند. غذاهای سالم تری که حاوی کربوهیدرات هستند را انتخاب کنید و از اندازه وعده های خود آگاه باشید. برخی از منابع سالم کربوهیدرات شامل موارد زیر هستند:
در عین حال، کاهش مصرف غذاهای کم فیبر مانند نان سفید، برنج سفید و غلات فرآوری شده نیز مهم است. برای اطمینان بیشتر، می‌توانید برچسب‌های مواد غذایی را هنگام خرید، بررسی کنید.
2

کمتر نمک بخورید

خوردن نمک زیاد علاوه بر افزایش خطر ابتلا به فشار خون، ریسک بیماری های قلبی و سکته را نیز افزایش می دهد. افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض خطر این شرایط هستند.

سعی کنید خود را به حداکثر 6 گرم (یک قاشق چایخوری) نمک در روز محدود کنید. بسیاری از غذاهای از پیش آماده و بسته بندی شده از قبل، حاوی نمک هستند، بنابراین لازم است برچسب مواد غذایی آماده را بررسی کنید و غذاهایی را انتخاب کنید که نمک کمتری دارند. اگر خودتان آشپزی می کنید، مراقب میزان نمکی که مصرف می کنید، باشید. می توانید خلاق باشید و نمک را با انواع مختلف گیاهان و ادویه جات جایگزین کنید و از این طریق به غذا طعم دهید.

3

گوشت قرمز و یا فرآوری شده را کمتر مصرف کنید

وقتی مصرف کربوهیدرات ها را کاهش می دهید، ممکن است برای سیر شدن، گوشت بیشتری مصرف کنید. اما مصرف زیاد گوشت قرمز و فرآوری شده مانند ژامبون، بیکن، سوسیس، گوشت گاو و گوسفند ایده خوبی نیست. مصرف بیش از حد این غذاها با مشکلات قلبی و سرطان مرتبط هستند. سعی کنید گوشت قرمز و فرآوری شده را با این مواد غذایی جایگزین کنید:

لوبیا، نخود و عدس نیز دارای فیبر بسیار بالایی هستند و بر سطح گلوکز خون تأثیر زیادی نمی گذارند. در نتیجه، جایگزین خوبی برای گوشت قرمز یا فرآوری شده هستند و احساس سیری را نیز در فرد حفظ می کند. می دانیم که ماهی مفید است، اما ماهی های روغنی مانند سالمون بهتر هستند. زیرا سرشار از امگا 3 هستند که به محافظت از قلب کمک می کند.

4

میوه و سبزیجات بیشتری بخورید

خوردن میوه و سبزیجات همیشه خوب و مفید است. و می توان آنها را به عنوان میان وعده مصرف کرد. مصرف میوه و سبزیجات می تواند به تامین ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر مورد نیاز بدن و حفظ سلامتی فرد کمک کند. آب میوه های صنعتی نیز به عنوان قند اضافه به حساب می آیند، بنابراین به جای آها از میوه های کامل استفاده کنید. میوه ها را می توان به صورت تازه، منجمد یا خشک شده مصرف نمود.
5

چربی‌های سالم‌تری را انتخاب کنید

همه ما در رژیم غذایی خود به چربی نیاز داریم زیرا به ما انرژی می دهد. اما انواع چربی ها به روش های مختلفی بر سلامت ما تأثیر می گذارند. چربی‌های سالم‌تر در مواد غذایی مانند آجیل‌های بدون نمک، دانه‌ها، آووکادو، ماهی‌های چرب، روغن زیتون و روغن آفتابگردان وجود دارند. برخی از چربی های اشباع شده می توانند میزان کلسترول خون را افزایش دهند و خطر ابتلا به مشکلات قلبی را افزایش دهند. اینها عمدتاً در محصولات حیوانی و غذاهای آماده مانند مواد غذایی زیر هستند:

توصیه می شود مصرف روغن ها را به طور کلی کاهش دهید و سعی کنید به جای آن غذاها را به صورت کبابی یا بخارپز استفاده کنید.

6

مصرف قند و شکر را کاهش دهید

قطع کردن قند و شکر در ابتدا ممکن است بسیار سخت به نظر برسد، بنابراین بهتر است با جایگزین های مناسب و کوچک شروع کنید. نوشیدنی های شیرین، نوشیدنی های انرژی زا و آب میوه های صنعتی را با آب، شیر ساده، چای یا قهوه بدون شکر جایگزین کنید. همیشه می توانید شیرین کننده های کم کالری یا صفر را (که به عنوان شیرین کننده های مصنوعی نیز شناخته می شوند) امتحان کنید. حذف این قندهای اضافه می تواند در کنترل سطح گلوکز خون و کاهش وزن کمک کند.

7

نسبت به مصرف تنقلات هوشمند باشید

اگر به دنبال یک میان وعده هستید، به جای چیپس، بیسکویت و شکلات، از ماست، آجیل بدون نمک، دانه ها، میوه ها و سبزیجات استفاده کنید. این به شما کمک می کند وزن خود را کنترل کنید.
8

مصرف الکل را محدود کنید

الکل کالری بالایی دارد، بنابراین اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید، به کاهش یا عدم مصرف نوشیدنی های الکلی فکر کنید. اگر انسولین یا سایر داروهای دیابت مصرف می کنید، نباید الکل را با معده خالی بنوشید.
9

با غذاهای به اصطلاح دیابتی خود را خسته نکنید

هیچ مدرکی مبنی بر اینکه یک غذا، “غذای دیابتی” باشد و این غذاها مزایای خاصی نسبت به تغذیه سالم به شما می دهند وجود ندارد. حتی اغلب می توانند به اندازه محصولات مشابه حاوی چربی و کالری باشند و همچنان می توانند بر سطح گلوکز خون تأثیر بگذارند. این غذاها گاهی اوقات می توانند اثر ملین نیز داشته باشند.

10

مواد معدنی و ویتامین‌های خود را از غذاها دریافت کنید

مکمل های معدنی و ویتامین در مدیریت دیابت معمولا کمک کننده نیستند. بنابراین، تا زمانی که تیم مراقبت های بهداشتی به شما گفته باشد که مکمل مصرف کنید، نیازی به مصرف مکمل ندارید. بهتر است مواد مغذی ضروری خود را با خوردن مخلوطی از غذاهای مختلف دریافت کنید. زیرا برخی از مکمل ها می توانند بر داروهای دیابت تأثیر بگذارند یا برخی از عوارض دیابت مانند بیماری کلیوی را تشدید کنند.